Smart oppbevaring er veien til et enklere hus

Smart oppbevaring er veien til et enklere hus

Gry Smevoll og Åshild Sagstuen hos Norema har stor kunnskap om hva som er god og smart oppbevaring i et fullt hus som skal romme mye klær og mange ting. – Det handler jo ikke bare om å plassere ting og gjemme dem unna, man må jo vite hvor man har ting også!

Leker, sko, jakker, sportsutstyr, bøker, matvarer, sengetøy og mye mer. Et hus fullt av mennesker og kjærlighet, er som regel fullt av ting også. Heldigvis finnes det hjelp mot kaoset!

– Et godt system gir god oversikt som sparer tid og energi i hverdagen og holder huset lettere rent og ryddig, forteller Gry, og legger til at når det kommer til oppbevaring, er det bare fantasien som setter grenser. – Vi i Norema skreddersyr skap, garderobeløsninger, skuffer og hyller der det måtte være plass. Slik kan du utnytte planløsningen maksimalt i huset ditt, og når alt har en plass blir det heller ikke rotete. Under trapper, senger, sittebenker og kjøkken-øyer er det ofte god plass til oppbevaring, og en skyvedør kan fint fungere som en vegg inn til et ekstra oppbevaringsrom på blant annet kjøkken og soverom. 

Walk-in closet har blitt standard i flere og flere hus, og ved å avse et helt rom som garderobe har man et perfekt utgangspunkt for å kunne sortere klær, sko og andre eiendeler på en fin og oversiktlig måte. – Sørg for å ha løsninger med både hyller, skuffer og oppheng, slik at både små og store ting får sin faste plass, rådgir Gry. 

– Oppbevaringsløsningene du velger for ditt hus, skal være et naturlig element i omgivelsene. De skal estetisk passe inn i resten av huset og i seg selv også bidra til en flott helhet. Det designmessige trenger så absolutt ikke gå på kompromiss med det praktiske og omvendt, bedyrer Gry. 

Alle bilder i denne saken er hentet fra Norema.

LURT Å TENKE PÅ FØR DU BYGGER

Multifunksjonelle løsninger gjør at hverdagen flyter bedre og blir mer effektiv samtidig som at huset holder seg fint og ryddig. Disse løsningene er gull verdt i et hus med mye ting og tang.

- Stor skyvedørsgarderobe i gangen for sko og yttertøy

- Skyvedørsgarderober på alle soverom

- Godt med benkeplass til bretting og oppbevaringsskap på vaskerommet. Bruk høyden og sett inn både kommoder og veggskap

- Bygg kjøkkenet ditt rundt praktisk oppbevaring og stor nok benkeplass

- Tenk skapplass under skråtak for å utnytte plass som sjelden blir brukt

- Bruk fantasien til å se alle tomrom for muligheter til oppbevaring, under trapper, senger og sittebenker

- Utnytt vegger og tenk høyskap og hyller

- Sett deg inn i hva som finnes av smarte løsninger for kjøkkenet, som nedtrekkbare hyller og skap, samt skuffeløsninger som rommer mye og gir god oversikt